Hij gaat het echt doen!

Hij heeft het al gedaan...

Dit kan toch niet waar zijn.

Misschien is het een grap.. een hele slechte grap.

Mogen we nog 1…

Laten we het nog 1 keer vragen

 

Facetime met Meneer Bollebof:    Niet weer dit gejammer hé. Luister, ik zal het nog één keer uitleggen: Ik heb de

kinderen in de gaten gehouden. Stopborden worden genegeerd, handen worden niet uitgestoken, er wordt alleen

maar voorang genomen, nooit eens voorang gegeven. Waarom zouden we de Verkeersfabriek nog langer open

houden? Elke dag kost me dat klauwen met geld. Dure centen. Dat is doekoe waar ik ook wel andere dingen mee

kan doen. Ik wil een zwembad in de tuin en Simba wil een geautomatiseerde kattenbak.

Enfin. In mijn grote verkeersfabriek maken we verkeersregels, verkeersborden, verkeerstekens, verkeersexamen, alles eigenlijk wat met het verkeer te maken heeft. Maar als er niet geluisterd wordt, dan hoeft het van mij allemaal niet meer. Ik ben het zat. Ik heb de fabriek op slot gedaan, de sleutel in de kluis en iedereen is ontslagen. Op staande voet begrijp je. Ontslagen. Helaas potje pindakaas. Wat is er Simba? Ja binky, het is tijd voor je snackje, papa gaat het regelen. Luister, zolang jullie de sleutel niet hebben, blijft de verkeersfabriek gesloten en geloof me, jullie zullen de code van de kluis nooit kraken zowaar ik Bollebof heet. 

 

Fred en Kees staan voor de uitdaging om samen met de leerlingen van groep 5 en 6 de handen uit de mouwen te steken. Door middel van het maken van verkeersopdrachten kan de code van de kluis gekraakt worden en zullen zal Meneer Bollebof misschien toch de verkeersfabriek weer openen. Zal het ze lukken?

 

De Verkeersfabriek is een interactieve, spannende, humoristische en dynamische voorstelling die het jonge publiek meeneemt in de wereld van de verkeersregels. Door een spannende verhaallijn en middels verwerkingsopdrachten wordt op een theatrale manier kennis gemaakt met de leerdoelen. Het project is ontwikkeld voor groep 5 en 6 van de basisschool en wordt in het najaar van 2024 ter toetsing aangeboden aan het CROW.